diumenge, 20 de gener de 2008

DISCURS D’ENRIC GARRIGA TRULLOLS A PRATS DE REI

Sr. Alcalde,
Monseñor Valentí Miserachs,
Amics tots,

Totes les coses es comencen un cop, però si es repeteixen un segon cop això ja no té aturador.

Vam començar els Focs de Sant Joan des del bon principi i enguany farem el XXXè, igual que els anys del CAOC, que demà dilluns commemorarem a la sala d’Actes del Departament de Cultura de la Generalitat.

La primera missa de l’any passat fou idea de Monsenyor Valentí Miserachs i ara hem fet la segona. La tercera  segur que també es farà, Mare meva, més coses encara a afegir al programa, com si no en féssim prou. L’any passat coincidí la missa amb l’any de l’oficialitat de l’occità a Catalunya. Fórem els primers a aplicar-la i molt bé de fer-ho amb una missa, perquè caldrà Déu i ajuda per arribar a veure com s’aplica l’oficialitat. Els del govern mai tenen pressa o es prenen la vida d’una altra manera.

En canvi el CAOC si que tenim pressa, perquè volem veure si ens donen més subvencions, ja que només en donen pel català i ara això haurà de canviar necessàriament, ja que se n’hauran de donar també per l’occità.

Us dic seriosament que el foment de les relacions occitano-catalanes i l’ensenyament de l’occità hauria de ser la prioritat nacional de Catalunya.

D’altra banda, cada cop que els catalans fem coses per l’occità a Catalunya o a Occitània ajudem els occitans amb el nostre exemple.

Fer una missa en occità a Catalunya fa caure la cara de vergonya a l’església a Occitània que fan les misses en francès.

Ja hem notat mostres d’admiració i de solidaritat d’occitans catòlics que volen unir esforços amb els catalans per debatre conjuntament el tema i forçar a canviar l’església occitana.

Tota la societat ha de recuperar la llengua i l’església hi pot ajudar molt. D’altra banda d’aquesta manera s’acostarà al poble.

Per acabar us dic que a Barcelona farem el dissabte vinent l’onzena Dictada occitana a la qual sou tots convidats.

Visca Catalunya!!
Visca Occitània!!
Enric Garriga Trullols
President del CAOC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada