dilluns, 23 de maig del 2011

MESSATGE DEL CAOC ALS OCCITANS

De: CAOC [mailto:caoc@caoc.cat]
Enviado el: lunes, 23 de mayo de 2011 12:21
Para:
Asunto: Eleccion del Conselh Generau de la Val d'Aran


MESSATGE DEL CAOC ALS OCCITANS

Cars amics occitans,

Ièr i aguèt un càmbiament fòrça important a la Val d'Aran en l'escasença de las eleccions municipalas e del Conselh Generau. Ara lo novèl Sindic es Carles Barrera.

Amb Paco Boya s'acaba la demagogia, la megalomania e lo secessionisme e las malas relacions entre lo Conselh Generau e la Generalitat e las pus marridas relacions entre lo Conselh Generau e lo CAOC.

L'obstruccionisme e la tergiversacion de la Lei de l'Occitan s'es acabat.

Ara comença una novèla etapa de relacions occitano-catalanas de la Generalitat, del CAOC e del Conselh Generau d'Aran amb una tòca mai clara de trabalhar per l'unitat de la lenga e la cultura occitana, que pels catalans fa partida fòrça importanta del nòstre patrimòni cultural e lingüistic.

Tot çò qu'èra arrestat, ara se metrà en marcha, e sonque se pòt alentir per la crisi o per la manca de sòus, mas lo procès a començat e degun l'arrestarà.

Lo CAOC es fòrça content perqúé lo trabalh da 40 ans a estat pas en de badas e ara trabalharà amb mai de mejans oficials.

Coralament,
Enric Garriga Trullols
President CAOC

CAOC - Cercle d'Agermanament Occitano Català
Hotel d'Entitats. Providència, 42
08024 BARCELONA
Telf. 93.284.36.34
www.caoc.cat

1 comentari:

  1. Sénher Garriga,

    Soi tras que decebut per l'utilizacion de vòstra foncion al cap del CAOC per far passar de messatges propaganda politica. Me sembla que coma catalan devètz pas intervenir dins la politica interiora d'Aran, en defòra de çò que pertòca la politica linguistica.

    Jos l'aflat de Paco Boya, lo Conselh Generau d'Aran se ganhèt una visibilitat en Occitània qu'avia pas abans. E abans, èra ja lo sénher Barrera qu'èra sindic.

    Ara, demoram los actes del sindic Barrera per véser se farà de causas melhoras, e subretot se serà capable de resistir a la pression nacionalista espanhòla contra las lengas non-castelhanas, que s'aliguèt sa Convergéncia aranesa amb lo PP per l'ajuntament de Vielha...

    Ben coralament,

    Un occitan

    ResponElimina