dissabte, 29 de gener de 2005

VIII DICTADA OCCITANA DISCURS D´ENRIC GARRIGA TRULLOLS

Sr.Joan Badia Pujol
Director de Formació Permanent
Amics participants de la Dictada
Col.laboradors en general i professors d´occità
Soprano, músics i acompanyats. Tècnics de vídeo

A tots us dono les gràcies per la vostra participació a la 8è. Dictada. Especialment dono les gràcies al Sr. Joan Badia Pujol que participa per segon cop a la DICTADA OCCITANA, ja que sense la participació del Departament d´Educació i d´Ensenyament de la Generalitat, la DICTADA no tindria tanta entitat ni prestància.

Cal recordar que fa 7 anys que el CAOC anà amb un gran autocar a Castras per participar a la DICTADA. Fou una iniciativa espectacular i inèdita però alhora precursora de l´èxit que ha aconseguit la DICTADA OCCITANA en anys successius.

De dues poblacions del segon any ara hem passat a 24 poblacions que fan simultàniament la DICTADA OCCITANA. Nosaltres som a les antípodes del territori occità que comença a las Valadas Occitanas d´Itàlia, que també enguany fan la Dictada.

Però la posició de Barcelona en aquest gran escenari occità és totalment excèntrica ja que és l´única població no occitana que hi participa. Això demostra que la tasca que ha fet el CAOC és positiva, constructiva i prometedora d´un futur millor per les relacions entre els nostres dos pobles.

He dit i repetit que l´èxit de participació de les Dictades i als actes occitano-catalans es podria multiplicar per deu si hi haguessin ensenyaments regulars de l´occità a les universitats, escoles d´idiomes i instituts.

No és gens exemplar que la llengua dels nostres veïns més pròxims, amb qui tant lligats estem culturalment i històricament, no s´ensenyi a Catalunya.

L´any passat es féu un curset al gener al CAOC i un altre a la Universitat Autònoma també subvencionat per CAOC. Això hauria de canviar. La Generalitat ha de ser conscient de la capital importància que tenen les relacions de tot tipus amb Occitània. Insistirem en aquest sentit.

L´any vinent intentarem conectar-nos per Internet amb Castres o Vilanova d´Olot per fer la DICTADA per video conferència, com altres cops. No sóc tècnic, però m´imagino que és dificilíssim fer-ho simultàniament amb 24 poblacions alhora.

De qualsevol manera us asseguro que tenim la intenció de continuar i millorar els continguts i l´assistència dels actes, i a les successives Dictades.

I comptem segur amb vosaltres perquè sou els millors portaveus i  difusors de l´amistat occitano-catalana.

Finalment felicitem els guanyadors i a tots els participants

Fins l´any vinent

Enric Garriga Trullols
President del CAOC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada