diumenge, 17 de gener del 2010

DISCURS D’ENRIC GARRIGA A LA IV FESTA OCCITANA PRATS DE REI


Sr. Alcalde,
Srs. Regidors,
Monsenhor Miserachs,
Rectors de Prats, de Marata, de Moià,
Amics tots,

L’any passat vaig començar el meu parlament dient “una flor no fa estiu, però tres misses en occità ja fan tradició”, doncs bé, estem a la quarta fase de la tradició. Vista la concurrència, a la qual no espanta el fred, s’ensuma que tindrà llarga continuïtat i que farà taca d’oli.

Un cop més haig de donar l’enhorabona a Monsenhor Valentí Miserachs, a l’alcalde de l’Ajuntament de Prats i a la Directora del Museu d’Arqueologia que han fet possible aquesta quarta edició.

Enguany podem anunciar que l’oficialitat de l’occità a Catalunya que declara l’Estatut d’Autonomia de Catalunya del 2006, ha portat com a fruit l’aprovació pel govern de Catalunya del projecte de Llei de l’occità, el passat 22 de desembre 2009 i que ara passarà al Parlament per ser debatut i possiblement aprovat abans d’acabar l’actual legislatura. Com que el CAOC no està d’acord amb la seva formulació i la troba insuficient en els seus objectius ha presentat al·legacions que defensarà en la seva compareixença al Parlament.

Aquesta llei ha de ser l’eina principal de la normalització de l’occità a Catalunya, però especialment la clau per avançar en la recuperació nacional d’Occitània i de la seva llengua i cultura.

Aquesta llei arriba en el moment que Catalunya ha dit clarament i amb contundència que vol tenir un estat propi per desplegar la seva personalitat nacional amb la recuperació del dret a decidir en tots els àmbits: culturals, lingüístics, financers, laboral, etc.

Per tant, la confluència de la llei de l’occità amb les expectatives immediates del Referèndum d’autodeterminació obren una expectativa única en la història de Catalunya i Occitània.

L’any vinent tornarem i en tornarem a parlar.

Ara toca treballar fort.

Visca Occitània i visca Catalunya!!

EGT

CAOC


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada