dissabte, 18 de desembre de 2010

ACTA DEL CONSELH GENERAU D'ARAN

EXTRACTE

Data: 18 de Deseme de 2010
Ora: 18:00 ores
Lòc: Sedença deth Conselh Generau


(…)


Eth sr. Boya informe as membres qu’eth Conselh Generau a trincat oficiaument era sua relacions damb eth CAOC, ua institucion que les a menspreat, en tot generar controversies.
Eth CAOC defense er occitan Estandard o Referenciau, eth sr. Boya vò aclarar que non ei en contra der occitan Estandard, se non der hèt qu’era Generalitat non utilize ua varianta que non sigue era Aranesa, ei en contra de que non se impartisquen cursi en aranés, per part dera Generalitat. Deishant clar que aguesta opinion ei un posicionamen personau.
Er objectiu ei superar ua situacion de precarietat dera lengua en nòste país. Eth sr. Boya pense que non i a cap occitan referenciau, se non se li dar legitimitat. Eth pròpi CAOC ditz qu’a d’èster ensenhat en es nòste escòles, eth sr. Boya se pregunte quin aurie d’èster eth posicionament deth Conselh Generau deuant d’aguest ahèr.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TRADUCCIÓ AL CATALÀ

Dia: 18 de desembre de 2010
Hora: 18 hores

Extracte i traducció al català

(...)

"El senyor Boya informa als membres que el Consell General ha trencat oficialment les seves relacions amb el CAOC, una institució que els ha menyspreat, tot generant controvèrsies.

El CAOC defensa l’occità Estàndard o Referencial i el senyor Boya vol aclarir que no està en contra de l’occità estàndard, sinó del fet que la Generalitat no utilitzi una variant que no sigui aranesa, també està en contra del fet que no s’imparteixin cursos en aranès per part de la Generalitat. Vol deixar clar que aquesta opinió és un posicionament personal.

L’objectiu és superar una situació de precarietat de la llengua en el nostre país.

El senyor Boya pensa que no hi ha cap occità referencial, si no se li dóna legitimitat. El propi CAOC diu que ha de ser ensenyat en les nostres escoles.

El senyor Boya es pregunta quin hauria de ser el posicionament del Conselh General davant d’aquest afer."

(...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada