dissabte, 18 de juny del 2005

DISCORS D'ENRIC GARRIGA TRULLOLS A LA COMUNA DE MONTFERRIER. XXVII APLEC A MONTSEGUR

Sénher conse de Montferrièr
Monsenhor avesque de Pàmias
Conselhièrs municipals
Reverends prèires de Foix, Tolosa, Montferrièr e Catalonha
Sènher President del CAOC Occitan
Amics occitans
Amics catalans,

Un còp de mai la comuna de Montferrièr aculhís catalans e occitans amassa.

Totjorn, dins l’istòria d’aquestes darrièrs 27 ans del CAOC, Montferrièr foguèt un luòc priviligiat d’acuèlh amistós. Lo CAOC, qu’a conegut diferents conses de Montferrièr, pòt testimoniar que quand i aviá problèmes per nos amassar a l’entorn de Montsegur, totjorn Montferrièr nos a dobèrt las pòrtas de bat en bat.

Lo dialòg es un biais de pactar e de programar projectes e lo CAOC sempre a estat dobèrt a la collaboracion amb d’altres partenaris e pendent aqueste larg periòde avèm participat en diferents actes amb diferentas vilas del País de Foix. E aquò es indispensable se om vòl fargar un projecte comun a dos pòbles, dins lo nòstre cas, entre catalans e occitans.

La tendència a balajar cap al dedins de l’ostal es pas bona. Sèm a Europa, sèm vesins, avèm cultura e lenga compartidas e luchas comunas per assolidar la nòstra plaça en la novèla Euròpa, que tant còsta de fargar e d’afortir.

Los catalans e lo CAOC en particular sèm uroses de participar en un grand projecte del País d’Òlmes que dona vam e continuitat a la nòstra larga trajectòria de la fèsta del Fuòcs de Sant Joan a Montsegur e alentorns.

La capitada evidenta dels actes programats ongan fan encara mai utila la dinamica participacion catalana per evitar balajar cap al dedins e s´arrucar dins un canton.

Lo CAOC, consequent amb la seuna politica, ofrís a las comunas del País d’Òlmes una franca collaboracion e una entusiasta participacion als projectes comuns de novèlas edicions.

Per acabar vòli remerciar un cop de mai totes los assistents que fan possible la reüssida de la Fèsta, que farà venir encara mai de monde en las venentas annadas.

Visca Occitània
Visca Catalonha
Enric Garriga Trullols
President CAOC Catalan

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada