dissabte, 31 de gener del 2004

DISCURS D’ENRIC GARRIGA TRULLOLS VII DICTADA OCCITANA A BARCELONA

Sr. Joan Badia Pujol, Delegat del Departament d’Ensenyament
Benvolguts amics  occitans i catalans

Novament ens reunim al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per fer aquesta VII Dictada, que s’inicià el 1998 a Castres.

Ja sabeu que l’any següent, el 1999, el CAOC hi anà amb un autocar i a partir del 2000 es fa simultàniament a Barcelona  i a altres poblacions, que cada any són més.

Enguany es fa a 13 poblacions, totes occitanes excepte Barcelona.

Això és possible gràcies a la tenacitat i voluntat del CAOC i també gràcies al Departament d’Ensenyament que ens acull any rera any.

El CAOC sempre ha posat un especial interès per promocionar l’ensenyament de la llengua occitana als Països Catalans i del català a Occitània ja que així podrem fer realitat un coneixement profund de les similituds  que uneixen l’occità i el català.

Però si volem generalitzar el coneixement del occità no és suficient el CAOC, manca l’ajuda de la Generalitat, dels instituts escolars, de les escoles oficials d’idiomes i de les universitats.

Si hi ha oferta diversificada també hi haurà una demanda àmplia, que poc a poc, ajudaria a generalitzar l’ensenyament de l’occità a Catalunya i als Països Catalans.

A partir del coneixement de la llengua també s’adquireixen altres coneixements sobre la realitat social i cultural occitana i principalment serveixen per establir sinceres relacions d’amistat amb els occitans.

Voldria també agrair la participació i la valentia dels nostres concursants.

També agraeixo la inestimable col•laboració de Raquel Olivella que ha fet el curs d’iniciació preparatori de la Dictada.

I també als membres del Jurat: Jaume Figueras Trull, Raquel Olivella Cardona, Elisa Salomon Romero i Rafèu Sichel que han corregit els dictats i valorat les proves i alhora han escollit els guanyadors.

També agraïm la soprano Mireia Latorre pel seu recital de cançons occitanes acompanyada per Rafèu Sichel a l’acordió.

Moltes gràcies a tothom i fins l'any vinent.
Visca Occitània
Visca Catalunya



Enric Garriga Trullols
President CAOC
Barcelona 31 de gener 2004

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada