diumenge, 23 de maig del 2010

GRANDMERCÉ DE FERNAND VEDEL, D'ORSAY (FRANÇA)

De: Fernand Vedel
Enviado el: domingo, 23 de mayo de 2010 15:54
Para: CAOC
Asunto: Grandmercé


Grandmercé als amics (amigas e amics) Catalans,

Grandmercé als amics Catalans que tant obran amb intelligéncia apassionada per la diversitat culturala e lenguistica. Grandmercé tot particularament als amics Catalans del CAOC: vos pòdi dire que soi estat pertocat per l'accion del senher President del CAOC e sa posicion sàvia exprimida lo 7 d'abrial de 2010 al sèti d'Omnium cultural de Barcelona, relativament a la lei de l'occitan a Catalonha e Aran.

Grandmercé al CAOC Catalan e al Parlament de Catalonha per lor ajuda a l'usatge de l'occitan a Occitania e al metrò de Tolosa.Soi un Tolosan exilhat en region parisenca e l'afar de l'occitan dins lo metrò de Tolosa es quicòm d'extraordinari. Pensatz que entendèri las estacions del metrò de Tolosa dichas en occitan pel primièr còp, al retorn de la manifestacion per la lenga occitana, que se debanèt a Carcassona lo 24 d'octobre de 2009: n'aviá los uèlhs emplenats de lagremas!
La vostra ajuda es mai qu'importanta per que nombroses son los que vòlon forabandir l'occitan del metrò a Tolosa: lo mesprètz nais coma sovent de l'ignorància...


Encara Grandmercé per tota la vòstra ajuda al manten d'una lenga tan rica e tant injustament mespresada coma l'es l'occitan.

Plan coralament,

Fernand VEDEL
Director de recerca del CNRS (retirat)
Sòci del CAOC dempuèi mai de 25 ans

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada