dimarts, 1 de febrer del 2011

CARME VIDAL DIRECTORA DE CULTURA A LLEIDA

EL CAOC COMUNICA
una notícia molt important
1 de febrer del 2011

El dimarts 1 de febrer del 2011, a Lleida, a la Delegació de Cultura del Govern de la Generalitat, ha pres possessió del càrrec de Directora de Cultura a Lleida, Alt Pirineu i Val d’Aran, la senyora Carme Vidal Huguet, la qual també és la nova responsable de l’aplicació del Programa de l’Oficialitat de l’Occità a l’Aran.

En l’acte de presa de possessió i de compareixença davant la premsa ha declarat que en la present legislatura es farà el desplegament de la Llei de l’Occità com a tercera llengua oficial de Catalunya i de l’Aran, on en diuen aranès. Serà a través de la Direcció General de Política Lingüística que es farà el desplegament de la Llei. Pel que fa a l’Aran es farà a través dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida.

Carme Vidal Huguet, filòloga, és l’exdiputada de CDC que fou ponent de la Llei de l’Occità en el debat al Parlament. Cal recordar que es canvià el títol de la Llei, que inicialment portava el nom de Llei de l’Aranès i que passà després a dir-se Llei de l’Occità i així fou aprovada el 22 de setembre del 2010. Això fou possible gràcies als tres ponents que treballaren totalment coordinats: Carme Vidal (CDC), Maria-Àngels Cabasés (ERC) i Francesc Pané (ICV) amb la transcendent aportació del CAOC, com han reconegut unànimement i reiteradament els tres ponents.

La confluència del nomenament de la nova Directora de Política Lingüística, Ivonne Griley, amb el de Carme Vidal, assegura el desplegament correcte de la Llei de l’Occità segons els estrictes criteris lingüístics i la normal i justa aplicació racional i territorial de la Llei.

UNA NÒVA IMPORTANTA
1 de febrièr de 2011

Lo dimars 1 de fèbrier de 2011, a Lhèida, la dòna Carme Vidal, filològa, a pres possessión del pòst de Directora de la Delegacion de Cultura del Govèrn de la Generalitat en Lhèida, Naut Pirenèu e Val d’Aran e tanben es la nòva responsabla de l’aplicacion del Programa de l’Oficialitat de l’Occitan a la Val d’Aran. Foguèt la diputada reportaira de la Lei de l’Occitan per CDC.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada