dimarts, 27 d’abril del 2010

CARTA DE FELIP HAMMEL AL CAOC

De: Felip HAMMEL
Enviado el: martes, 27 de abril de 2010 8:20
Para: CAOC
Asunto: RE:

Estimat Sénher Garriga-Trullols,

Soi fòrça sensible a la tematica e pensi coma vos que la lei per l'occitan en Catalonha serà un eveniment bèl. S'es pas que la lei per l'aranés, serà un micro-eveniment.

A costat d'aquò impliqui lo CIRDÒC d'a plen dins l'APORLÒC qu'aprèsta la futura institucion d'autoritat per la lenga occitana tota. Sèm a bastir aquí un edifici essencial per acompanhar la normativizacion de la lenga. Lo president n'es lo Jèp de Montoya e es pas una marrida causa pr'amor que lo plaça en situacion concreta de mesurar l'entrecompreneson mai o mens bèla entre nosautres totes, amai los amics de las valadas occitanas de Piemont.

Ara per ara, Lo CIRDÒC viu un moment de transicion e sèm a esperar de saber qual farà de president per las 4 annadas venentas. Fins ara èra En Eric Andrieu mas deman, sabi pas se serà el, encara o pas.

Alavetz es plan malaisit de decidir qué que siá: cal esperar un pauc. Mas soi convençut, personalament, de la necessitat de se sarrar dels amics catalans e soi sovent a Barcelona. Veirem ben çò que l'avenidor nos permetrà de bastir, mas bastirai per l'occitan coma l'ai fach de longa.

Vos desiri una prima florida, agradiva e adornada de cants d'aucèls,

Felip Hammel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada